Hjem Nyheter 21-åring siktet for terrorisme etter brannattentat mot jødisk kvinne

21-åring siktet for terrorisme etter brannattentat mot jødisk kvinne

DANMARK En 21 år gammel mann er siktet for terrorisme i forbindelse med et brannattentat i København. Mannen er anklaget for å ha startet en brann på balkongen som tilhører en kvinne fra det jødiske samfunnet.

Illustrasjonsfoto: KI-generert.

Brannstiftelsen, som fant sted i mai, spredte seg til både balkongmøbler og kvinnens leilighet, men kvinnen unnslapp ulykken uten skader.

Politiet mener at motivet bak angrepet var «antisemittisme», og det er derfor at siktelsen nå omfatter terrorparagrafen i straffeloven. Paragrafen dekker handlinger som har til hensikt å skape frykt blant en befolkningsgruppe eller undergrave samfunnets grunnleggende strukturer.

Saken har skapt bekymring i det jødiske samfunnet i Danmark, som kaller brannstiftelsen en «sjokkerende eskalering» og beskriver hendelsen som en «antisemittisk terrorhandling».

21-åringen ble arrestert i juli og har sittet i varetekt siden. Ifølge PET har han relasjoner til innvandrergjengen Loyal to Familia (LTF).

– PET har lenge advart om en intensivert terrortrussel mot jødiske og israelske mål i Danmark, særlig i lys av konflikten i Israel og Gaza. Det er alvorlig hvis en person i Danmark blir et terrormål på grunn av sin jødiske bakgrunn. Det er også bekymringsfullt at vi igjen ser koblinger til LTF i terrorsaker, sier Finn Borch Andersen, sjef for det danske politiets etterretningstjeneste (PET) i en pressemelding.

Den siktede nekter skyld, og politiet etterforsker fortsatt saken, da det angivelig er flere uidentifiserte medgjerningsmenn på frifot. Politiet har nedlagt forbud mot å publisere navnene til både den siktede og den fornærmede kvinnen.