Hjem Nyheter Haitianere har forvandlet Ohio til Haiti

Haitianere har forvandlet Ohio til Haiti

USA Etter at 20 000 negere flyttet til byen Springfield i Ohio, plages byen nå av utrygghet, økonomiske problemer, samt at nykommerne spiser opp endene i parkene.

Haitianer på andejakt i Springfield, USA. Foto: @EndWokeness/X.

Byen Springfield i Ohio, USA, har forfalt til en hensynkende tilværelse etter at bilfabrikkene la ned på 80-tallet og mange amerikanere har flyttet derfra. Men i løpet av de siste fire årene har befolkningen på 60 000 personer økt med omtrent 15 000-20 000 negere fra Haiti som har flyttet dit for å jobbe på nyåpnede fabrikker.

Men det har imidlertid ikke gått uten problemer, og det var etter en tragisk dødsulykke da en neger uten førerkort krasjet inn i en skolebuss i august 2023 at innbyggere i Springfield begynte å snakke åpent om problemene.

– Skolesystemene våre er anstrengte. Helsevesenet vårt er anstrengt, sier ordfører Rob Rue.

Hver uke kommer 40 nye skoleelever, hvorav mange ikke snakker engelsk.

Tolketjenester har blitt en stor utgift både i skolen og i helsevesenet. I tillegg er det nå også boligmangel og mange leiligheter må bygges. Vanskelighetene har krevd at borgermester Bryan Heck har kontaktet Senatets komité for bank-, bolig- og bysaker for å be om flere føderale tilskudd.

Under et møte i rådhuset den 27. august fortalte rasende innbyggere at negerne fanget ender i parkene for å spise dem, at de ble trakassert i hjemmene sine og at de selv hadde sett kriminelle haitiske gjenger i byen.

Men ifølge politiet har ikke kriminaliteten økt, og de benekter eksistensen av noen gjenger.

– Jeg synes det er trist at noen mennesker bruker dette som en mulighet til å spre hat eller spre frykt, sier en naiv Jason Via, politibetjent og assisterende sjef for Public Safety and Operations.

Til tross for dette sier ordføreren at ti til femten politibetjenter må ansettes i hver avdeling i Springfield.