Hjem Nyheter Muslimsk politiker øver på å skyte – på bilde av Jesus

Muslimsk politiker øver på å skyte – på bilde av Jesus

SVEITS Sanija Ameti, politiker for Sveits’ grønne liberale parti, har møtt hard kritikk etter å ha brukt et bilde av Jesus som blink.

Sanija Ameti skyter på Jomfru Maria og Jesusbarnet. Foto: Skjermdump Instagram.

Sanija Ameti, medlem av Sveits’ grønne liberale parti (GLP), har havnet i hardt vær etter å ha publisert bilder på Instagram der hun ses med en pistol og et sønderskutt maleri av Jomfru Maria og Jesusbarnet. Maleriet, av den middelalderske italienske kunstneren Tommaso del Mazza, ble brukt som blink.

Ameti hevder at hun ikke la merke til hva maleriet forestilte og ba om unnskyldning først etter å ha møtt en bølge av kritikk. Hun forklarte at hun hadde valgt siden fra en avis fordi den hadde riktig størrelse og var «tilstrekkelig synlig» som blink.

– Jeg tenkte ikke på bildets innhold. Det var ikke riktig. Jeg ber virkelig om unnskyldning fra dypet av mitt hjerte om jeg har såret noen, sa Ameti i en uttalelse.

Unnskyldningen hennes har imidlertid blitt avvist av kritikere som ser på det som et forsøk på å dempe kritikken. Nicolas Rimoldi, grunnlegger av det konservative partiet Mass-Voll, sa at Ameti «åpenbart visste hva hun gjorde» og anklaget henne for å «oppfordre til hat» mot kristne. Han truer også med rettslige skritt.

Flere konservative politikere har oppfordret Ameti til å trekke seg fra sine stillinger. De stiller spørsmål ved om hun virkelig ikke forsto hva motivet forestilte.

Ameti er også en av lederfigurene i Operation Libero, en bevegelse som ønsker å «bekjempe populisme» og fremme «et åpent og progressivt samfunn».

Familien hennes kom til Sveits som flyktninger fra Bosnia-Hercegovina på 1990-tallet.

Kritikere mener at hennes unnskyldning bare er et forsøk på å reparere skaden etter en bevisst provokasjon.