Hjem Nyheter Israel varsler om nye angrep mot flyktningleir

Israel varsler om nye angrep mot flyktningleir

GAZAN Den Israelske hæren har varslet flere angrep mot flere områder i Gaza, blant annet flyktningleiren Maghazi.

Kart over deler av Gaza med Maghazi-flyktningsleiren. Foto: OCHA OpT, Public domain, via Wikimedia Commons

Den Israelske hæren (IDF) har varslet om en rekke kommende angrep mot flere steder i Gaza, blant annet mot flyktningleiren Maghazi, som er et tett befolket område sentralt i Gaza etablert tilbake til 1949. Dette skriver NRK.

Ifølge Israel skyter militante styrker raketter fra områdene. Som følge av angrepsplanene er det beordret tvangsevakuering av rundt 170 000 mennesker og blitt varslet en militæroffensiv. Hærens talsmann uttaler følgende:

– Hamas og terroristorganisasjoner skyter raketter fra ditt område mot Israel. Den israelske hæren vil slå hardt til mot disse elementene.

De sivile i området skal ha fått ordre om å flykte til de såkalte humanitære sonene, som også stadig utsettes for angrep av Israel. Ifølge FN anslås det at 84 prosent av Gazastripen allerede er tvangsevakuert av Israel, i tillegg lever også over 90 prosent av Gazas befolkning på flukt.

FNs nødhjelpskontor (OCHA) opplyser:

– Dette er en av de mest omfattende evakueringsordrene til dags dato, og det krymper de såkalt humanitære områdene til rundt 41 kvadratkilometer eller 11 prosent av Gazastripens totale areal.