Hjem Nyheter Russland og USA vil gjennomføre fangeutveksling

Russland og USA vil gjennomføre fangeutveksling

UTENRIKS Den amerikanske spiondømte Evan Gershkovich får snart lov til å returnere til USA i en fangeutveksling med Russland. Samtidig vil minst fire russiske statsborgere som sitter fengslet i USA, få lov til å vende hjem.

Den amerikanske journalisten Evan Gershkovich ble dømt til 16 års fengsel for spionasje i Russland.
Foto: Sputnik

I mars i fjor ble Wall Street Journal-journalisten Evan Gershkovich arrestert i Jekaterinburg i Russland, mistenkt for spionasje. Gershkovich var WSJs korrespondent i Russland, Ukraina og den tidligere østblokken, og har siden blitt dømt til 16 års fengsel for spionasje.

Da Tucker Carlson intervjuet Russlands president Vladimir Putin i Moskva tidligere i år, ba han presidenten om å løslate Gersjkovitsj. Putin antydet da at forhandlinger med amerikanerne om en fangeutveksling allerede var i gang og sannsynligvis ville føre til at Gersjkovitsj kunne vende hjem.

Nå melder Fox News at Washington og Moskva har kommet til enighet, og at en fangeutveksling vil finne sted i løpet av dagen. TV4 melder at ikke bare USA og Russland, men også Tyskland, Slovenia, Storbritannia og Hviterussland er involvert i prosessen. Til sammen «ti høyt profilerte fanger» skal ha blitt «overført fra russiske fengsler de siste dagene».

I morges landet et fly fra Moskva i Kaliningrad i Russland, der Gersjkovitsj angivelig var en av passasjerene. Samtidig melder det russiske nyhetsbyrået TASS at den amerikanske føderale fengselsmyndigheten har fjernet informasjon om fire russiske statsborgere som har sittet i fengsel, fra sin elektroniske database.