Hjem Nyheter Kilder: Irans øverste leder har beordret angrep mot Israel

Kilder: Irans øverste leder har beordret angrep mot Israel

MIDTØSTEN Etter at Israel drepte en høytstående Hamas-leder på et besøk i Teheran, har Ayatollah Khamenei beordret hevn. Han skal ha beordret et direkte angrep på Israel.

Iransk kunst viser Shahed-136-droner som treffer en israelsk flyplass.

Det var på onsdag at Hamas-lederen Ismail Haniyeh ble drept i et luftangrep på en bygning i Teheran der han oppholdt seg. Haniyeh besøkte Iran for å delta på seremonien der Irans nye president Masoud Pezeshkian ble tatt i ed.

Ifølge kilder har Irans øverste leder, Ayatollah Ali Khamenei, nå beordret hevn for attentatet. Tre forskjellige iranske kilder har angivelig bekreftet at ayatollaen har beordret et direkte angrep på Israel.

Også på X antyder Khamenei at en «grusom hevn» venter fordi det «kriminelle, terroristiske sionistregimet drepte vår kjære gjest på vårt territorium».

Selv om Israel ikke formelt har påtatt seg ansvaret for attentatet, har et sitat fra det israelske luftvåpenets sjef Tomer Bar sirkulert i media onsdag som en uformell erkjennelse.

– Det israelske luftvåpenet forsvarer og opererer i alle krigsskueplasser, og omslutter staten Israel med dusinvis av fly, bemannede og ubemannede, klare og forberedt i løpet av minutter for hvert scenario, på alle arenaer, sa Bar.

– Vi vil handle mot alle som planlegger å skade innbyggerne i staten Israel, det er ikke noe sted for langt unna for oss å slå til, fortsatte han.