Hjem Nyheter Iran råder europeiske land til å frigjøre seg fra USA

Iran råder europeiske land til å frigjøre seg fra USA

IRAN På en pressekonferanse mandag fortalte det iranske utenriksdepartementets talsmann Nasser Kanaani at Iran råder europeiske land til å handle uavhengig USA og at dette vil øke deres relasjoner til Iran.

Illustrasjonsfoto: Europa og portrett Nasser Kanaani. Foto: (konbinert) David Liuzzo, CC BY-SA 3.0 / Mehr News Agency, CC BY 4.0 – via WIkimedia commons

På en ukentlig pressekonferanse mandag, fortalte det iranske utenriksdepartementets talsmann Nasser Kanaani at forholdet til Iran og europeiske land garantert vil forbedres dersom europeiske land begynner å vedta uavhengige lover ovenfor Iran og kvitter seg med Amerikansk innflytelse. Dette skriver Tasnim News Agency.

Nasser skal også beklaget mangelen på tilstrekkelig dynamikk i forholdet mellom Iran og Europa med tanke på deres kapasitet. På spørsmål angående «europas kalde respons» på resultatet av det nylige presidentvalget i Iran svarte Nasser følgende:

– De kalde forholdene eller unnlatelsen av å bruke den eksisterende kapasiteten skyldes «Europas feilberegninger eller bøying for press fra USA».

På spørsmål angående det merikanske presidentvalgets innvirkning på Irans utenrikspolitikk, uttalte Kanaani at Teheran ikke bryr seg om hvem som sitter ansvarlig for den amerikanske administrasjonen. Videre uttalte han at det som betyr noe er at USA har valgt en fiendtlig politikk mot Iran og la til følgende:

– En fundamental endring i USAs fiendtlige politikk kan endre atmosfæren.