Hjem Nyheter Trump på republikanernes landsmøte: «Jeg står her takket være den allmektiges nåde»

Trump på republikanernes landsmøte: «Jeg står her takket være den allmektiges nåde»

USA Etter et flere dager langt landsmøte avsluttet presidentkandidat Donald Trump med en lang tale. Trump var preget av alvoret og aksepterte formelt partiets nominasjon av ham som presidentkandidat.

Trump talte med øret bandasjert på det republikanske landsmøtet. Foto: FOX 5 Atlanta/Youtube

Republikanernes landsmøte i Milwaukee, Wisconsin, har blitt avholdt bare dager etter attentatet mot presidentkandidat Donald Trump. Under landsmøtet ble Trump formelt nominert som partiets kandidat, mens Trump på sin side nominerte senator J.D. Vance som sin visepresidentkandidat.

De siste dagene har republikanerne fremstått mer samlet enn noen gang bak Trump. Flere politikere, journalister og andre kjendiser har holdt taler under landsmøtet, der presidentkandidaten ble hedret. Trump selv avsluttet landsmøtet med en lang tale der han, i tillegg til å formelt akseptere sin nominasjon som presidentkandidat, tok opp attentatforsøket mot ham.

– Jeg skal fortelle dere nøyaktig hva som skjedde, men dere kommer aldri til å høre det fra meg en gang til, for det er egentlig for smertefullt å fortelle det, sa Trump.

Det var tydelig at Trump var preget av alvoret i situasjonen da han bemerket at han ikke hadde vært tilstedeværende under stevnet om kulen hadde tatt livet av han.

– Som dere vet, var attentatmannens kule en hårsbredd fra å ta livet mitt, sa Trump, og fortsatte med å fortelle at han hørte en «susende» lyd da skytteren Thomas Crooks avfyrte skudd.

– Jeg sa til meg selv: Jøss, hva var det? Det kunne bare være en kule, og jeg tok høyre hånd mot øret, førte den ned, og hånden min var dekket av blod. Jeg forstod umiddelbart at det var veldig alvorlig, at vi var under angrep, og i en rask bevegelse falt jeg til bakken, sa Trump.

Trump hyllet også brannmannen Corey Comperatore, som ble skutt og drept av Crooks. Den drepte brannmannens uniform ble vist frem på scenen, og på et tidspunkt gikk Trump frem og kysset Comperatores hjelm.

Kritiserte masseinnvandringen under Bidens presidentperiode

I løpet av talen nevnte Trump sin rival Joe Biden ved bare noen få anledninger. Han benyttet imidlertid anledningen til å kritisere presidentens politikk.

– For mindre enn fire år siden overlot jeg den sterkeste grensen i USAs historie til denne administrasjonen, sa Trump.

– Den nåværende administrasjonen har skrotet hver eneste en av de fantastiske Trump-politiske tiltakene som jeg innførte for å sikre grensen.

Trump beskrev masseinnvandringen som den «største invasjonen i historien» med folk «fra alle verdenshjørner» som Biden-administrasjonen ikke gjør noe for å stoppe.

Et hovedtema på det republikanske stevnet har imidlertid vært å la folk fra alle tenkelige minoriteter komme til orde, samt feire den «lovlige innvandringen» til USA.

I sin tale lovet Trump å fortsette valgkampen og vinne presidentvalget, upåvirket av undertrykkelsen og attentatet.

– Vår besluttsomhet er ubrutt og vårt formål uendret, nemlig å levere en regjering som tjener det amerikanske folket bedre enn noen gang før, sa Trump.

– Ingenting vil stoppe denne visjonen, for vår visjon er rettskaffen og våre idealer er rene. Uansett hvilke hindringer som møter oss, vil vi ikke stoppe, vi vil ikke gi oss, og jeg vil aldri slutte å kjempe for dere, deres familier og vårt flotte land.