Hjem Nyheter USAs første månelanding på 50 år mislyktes

USAs første månelanding på 50 år mislyktes

MÅNEN Tidligere denne uken ble det kjent at den første planlagte månelandingen på 50 år ikke vil finne sted. Nå utsetter også USA en planlagt månelanding med astronauter.

Photoshop-bilde som viser hvordan månelandingen til Apollo 11 i 1969 kan ha sett ut fra månens overflate. Foto: Cristian Ibarra Santillan, CC BY 2.0

Månelandingsfartøyet Peregrine, fra det private selskapet Astrobotic Technology, skulle egentlig lande på månen på mandag. Men på grunn av et problem med en drivstofflekkasje, måtte den planlagte landingen avlyses.

Selv om det ikke er nok drivstoff til å lande på månen, mener Astrobotic Technology at Peregrine fortsatt kan operere som et romskip. Til BBC fortalte selskapet at de utforsker alternativer for å fortsatt dra nytte av fartøyet.

Månelandingsfartøyet brakte med seg de menneskelige restene av velstående mennesker som en del av et prosjekt for å bli begravet i rommet. Det er nå uklart hva som vil skje med de døde kroppene.

Feilen har også ført til at NASA har utsatt andre måneferder, inkludert en månelanding med astronauter som skulle finne sted neste år. Ifølge Amit Kshatriya, som er leder for NASAs programmer for månen og Mars, bør dette sees på som en «anerkjennelse av de svært reelle utviklingsutfordringene som våre industrielle partnere har opplevd», med henvisning til fadesen med Peregrine.